Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
634
A fürdőmedencébe három csapon át tudunk vizet tölteni. Az első csap egyedül 10óra alatt tölti meg a medencét. A második csak egyedül 6óra alatt, a harmadik pedig 5óra alatt tölti meg.
Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha
-kezdetben mindhárom csap nyitva van, de 1 óra múlva az elsőt elzárjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(1/10+x/6+x/5) = 1, ebből (x/6+ x/5)=9/10, azaz (5x+6x)/30= 9/10, 11x/30=9/10, innen átrendezéssel 110x=270, tehát x=(27/11) óra alatt telik meg a medence, ami kb. 2,455 órát takar! :)

Remélem tudtam segíteni, üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (48 éves)
1