Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
hàny liter vizet öntsünk 10 liter 70%-os kénsavoldathoz, hogy 60%-os oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, oldatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"0,7"*10="0,6"*(x+10)`

`7=6+"0,6"x`

`1=0,6x`

`5/3=x`

Tehát `color(red)(5/3)` azaz `1,67 \ "liter"` vizet kell hozzáadnunk.



A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0