Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap területe számítás. Százalékszámítással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
A téglalap 147cm b oldal hossza az a oldal hosszának 145%-a. Mekkora a téglalap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, Kerület, Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A 147 cm a téglalap kerülete!!!! (Elnezest kihagytam)
0

`147=2*(x+1,45x)`

`147=4,9x`

`30=x`



Rövidebbek: `x=30 \ cm`

Hosszabbik oldal: `1,45x=1,45*30=43,5 \ cm`



`T=x*1,45x=30*43,5=color(red)(1.305 \ cm^2)`
1