Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika help

Főoldal » Középiskola » Fizika
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, ellenállás, áramerősség, áramkör, áramkörök, párhuzamoskapcsolás
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
0,4+0,6 = 1 ohm soros kapcsolas

a tobbi parhuzamos

1/x=1/20+1/20+1/10

Innen x=5 ohm

Teljes ellenallas 1+5=6 ohm

I=U/R=1,2:6
=0,2 A

U=IR=0,2X0,4=0,08V


Módosítva: 2 éve
0