Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Kémia
337
Egy dugyattyúval ellátott tartályban 2 mol metán, és 3 mol oxigén található. A nyomás 1 bar, a T=280 Kelvin. Mennyi az edény térfogata?

Órán ülök, és kéne egy kis segitség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Szerintem ez a megoldás:
V=(n×R×T)/p = (5,00×8,314×280)/10⁵ = 0,116396 m³, vagyis kb. 116,4 dm³ térfogatú lesz az edény! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csabi Db.-ből (48 éves, kémiás-matekos korrepetáló)
0