Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(1,1*10^4)^3=1,1^3*(10^4)^3=color(red)(1,331*10^12)`


b.)
`(4,5*10^2)^4=4,5^4*(10^2)^4=color(red)(4,100625*10^10)`


c.)
`(2,1*10^5)^2+(3,5*10^3)^3=2,1^2*(10^5)^2+3,5^2*(10^3)^3=4,41*10^10+42,875*10^9=4,41*10^10+4,2875*10^10=color(red)(8,6975*10^10)`


d.)
`(1,9*10^1)^3*(6,2*10^7)^2=1,9^3*(10^1)^3*6,2^3*(10^7)^2=6,859*10^3+38,44*10^14=6,859*10^3*3,844*10^15=color(red)(2,6365996*10^19)`
1