Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
392
A 220 V feszültségre kapcsolt főzőlap ellenállása 70 ohm. Mennyi hőt termel 1,5
óra alatt?

Ezt hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`P=W/t`

`U*I=W/t`

`(U^2)/R=W/t`

`W=(U^2)/R*t=(220^2)/(70)*1,5*3600=3733714.28J`

0