Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámolni a Trapéz pitagorasz tételét?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Holnap írunk dolgozatot és nem értem hogy kéne kiszámolni. Hogy jön ki az ,,a" ??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b = 12
b^2 = 144

pitagorasz tétel: a^2 + b^2 = c^2
a b oldal lesz az átfogó azaz a c^2 a képletben
úgyhogy a 12 négyzete 144 lesz
az a^2 legyen az m oldal tehát az 100 lesz
marad a 44. annak a gyöke 6.63 tehát az x 6.63 lesz

6.63*2+c(8) = 21.27 úgyhogy az "a" oldal 21.27
Módosítva: 2 éve
0