Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
362
Mekkora utat tesz meg a 3.5 m/s^2 kezdősebességgel induló és 1 m/s^2 gyorsulással mozgó test 3s és 10s alatt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0=3.5` `m/s`

`a=1` `m/(s^2)`

`t_1=3` `s`

`t_2=10` `s`

Négyzetes úttörvény:

`s=v_0t+(at^2)/2`


`s_1=3.5*3+(1*3^2)/2=color(red)(15)` `color(red)(m)`

`s_2=3.5*10+(1*10^2)/2=color(red)(85)` `color(red)(m)`
0