Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
3. Feladatban szeretném a segítségeteket kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem kell megijedni a pikométertől meg a vízmolekulától, csak egy koszinusztételt kell felírni :)

Van egy háromszög, aminek két oldala és az általuk bezárt szög meg van adva, és a harmadik oldal kell

`s^2=98^2+98^2-2*98*98*cos104.5°`

`s=sqrt(98^2+98^2-2*98*98*cos104.5°)`

`s≈color(red)(154.98)` `color(red)("pm")`
Módosítva: 2 éve
0

Amúgy ezt koszinusztétel nélkül is meg lehetett volna oldani, mert egyenlőszárú a háromszög. Elfelezem, és kapok két derékszögű háromszöget.

`sin52.25°=(s/2)/98`

`s=196*sin52.25°`

`s≈154.98` `"pm"`
0