Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög hiányzó szögeinek a nagysága

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Egy háromszög egyik szöge 53°10' a fenn áradó két szög közül egyik háromnegyede a másiknak. Adjuk meg a háromszög hiányzó szögeinek a nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=53°10'`

`beta=3/4gamma`


`alpha+beta+gamma=180°`

`53°10'+3/4gamma+gamma=180°`

`7/4gamma=126°50'`

`gamma=color(red)(72,48°)`

`beta=3/4*72.48=color(red)(54.36°)`
0