Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Egy konvex sokszög belső szögeinek összege 3960°. Határozd meg
a: az oldalainak a számát
b: az egy csúcsból induló átlóinak a számát
c: összes átlóinak a számát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Konvex sokszog
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`3.960°=(n-2)*180°`

`22=n-2`

`color(red)(24)=n`

Tehát ez egy 24 szög.



b.)
`n-3=24-3=color(red)(21 \ db)` átló húzható.



c.)
`(n*(n-3))/2=(24*(24-3))/2=color(red)(252 \ db)` átlója van összesen.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1