Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
A 118-as feladat megoldásában tudna valaki segíteni? Fontos!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(s + t + e = 21),
(t = (s + e) // 2),
(e * 100 + t * 10 + s = s * 100 + t * 10 + e + 198):}`

`s + t + e = 21`
`e = 21 - s - t`

`e * 100 + cancel(t * 10) + s = s * 100 + cancel(t * 10) + e + 198`
`e * 99 - s * 99 = 198`
`e - s = 2`
`e = s + 2`

`t = (s + e) // 2`
`t = (s + s +2) // 2`
`t = (s * 2 + 2) // 2`
`t = s + 1`
`s = t - 1`

`e = s + 2`
`e = (t - 1) + 2`
`e = t + 1`

`s + t + e = 21`
`(t - 1) + t + (t + 1) = 21`
`t * 3 = 21`
`t = color(red)7`
`s = t - 1 = 7 - 1 = color(red)6`
`e = t + 1 = 7 + 1 = color(red)8`

`s * 100 + t * 10 + e = color(red)678`

Ellenőrzés:
`s + t + e = 6 + 7 + 8 = 21`
`t = (s + e) // 2 = (6 + 8) // 2 = 7`
`e * 100 + t * 10 + s = 876`
`s * 100 + t * 10 + e + 198 = 876`
0