Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kukucs! Elektrokémiás számolás következik

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
386
Mekkora annak a redox elektródnak a potenciálja, amelyben a Fe3+ / Fe2+ ionok aránya 80% / 20%
(ε₀ = 0,77 V)?
(Megoldás: 0,806 V)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`E = E° - (R*T) / (n*F) * lnQ`


`Fe^(3+)+e^(-) rarrFe^(2+)`


Az elektrontranszfer során egy elektron szabadul fel, így n = 1.


`Q=(Fe^(2+))/(Fe^(3+))=(0,2)/(0,8)=0,25`


`E = E° - (R*T) / (n*F) * lnQ=0,77 \ V-(8,314 \ J/(mol*K)*298 \ K)/(1*96,485 \ C/(mol))*ln0,25=color(red)(0,806 \ V)`
1