Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 12, a számjegyeket felcserélve és az így kapott számot az eredetivel szorozva 4032-őt kapunk
Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(10*(12-x)+x)*(10x+(12-x))=4032`

`1.080x+1.440-81x^2-108x=4032`

`-81x+972x-2592=0`

`x^2-12x+32=0`

`x_("1,2")=(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(12+-sqrt((-12)^2-4*1*32))/(2*1)={(x_1=4),(x_2=8):}`

Tehát a két keresett számunk a `color(red)(48)` és a `color(red)(84)`.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0