Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ohm banat nem is tudom

Főoldal » Középiskola » Fizika
388
Koszonom szepen elore is, nagyon sok oreos csoki nyuszi illeti a segelynyujtomat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Meghalok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3. I=U/R

I=1,5/24=0,0625A

I=U/R ellenallas 72 ohm

U=IR=0,0625*72=4,5 V

soros kotes, ezert
R=24+72=96 Ohm

U=IR=0,0625*96=6V a rendszerben

ellenorzes U rendszer= U ellenallas+Uellenallas=1,5+4,5=6 V igaz



2.

soros kotes R=10+20+30=60 ohm

I=U/R=12/60=0,2 A

U 30 ohm=IR=30x0,2=6 V

eredo ellenallas parhuzamos

1/x=1/10+1/20+1/30

Eredo ellenallas erteke az x lesz

Módosítva: 2 éve
0