Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
Sziasztok!
Ennek a feladatnak a megoldását sehol sem találom, de nem tudom a vezeték tömegét miből kéne kiszámolni.
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #ellenállás #házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Szióka!

Nagy szerencséd van, mert Nekem megvan pdf-ben ennek az egész könyvnek a megoldása pdf-ben! Ugye elküldjem, szeretnéd elkérni? :) (Fizika összefoglaló fgy. új kiadású)

Email-em: [email protected], írj nyugodtan, minél előbb és küldöm!

Örülök, hogy tudok segíteni és nemcsak ezzel az 1 feladattal! :)
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás, régi eHázi-s segítő)
0

A feladat nagyon egyszerű, ki kell számolni a vezeték térfogatát:
`V = l*A = 300 km * 100 mm^2` (Mértékegységekre figyelni)
`rho_(Al) = 2.7 g/(cm^3)` (Sűrűség)
`M = rho_(Al) * V`

Az ellenálláshoz pedig a fajlagos ellenállására van szükség:
`R = rho_(Al) * l / A`
`rho_(Al) = 0.028 ( Omegamm^2)/m`
1