Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Egy szabályos sokszög belső szögeinek összege 180°.
Hány oldalú a sokszög?
Mekkora a köré írható kör sugara?
Mekkora a beírható kör sugara?
Mekkora a kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`180°=(n-2)*180°`

`1=n-2`

`3=n`



Konkrét feladat nincs megadva, ahogy látom azonban az alábbi képlettel számítható a háromszög köré írható körének sugarának hossza: `R=(abc)/(4T)`


Konkrét feladat nincs megadva, ahogy látom azonban az alábbi képlettel számítható a háromszög beírható írható körének sugarának hossza: `r=(2T)/(a+b+c)`


Konkrét feladat nincs megadva, ahogy látom azonban az alábbi képlettel számítható egy tetszőleges háromszög területének nagysága: `T=(a*b*sinalpha)/2`


Konkrét feladat nincs megadva, ahogy látom azonban az alábbi képlettel számítható egy tetszőleges háromszög kerületének nagysága: `K=a+b+c`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0