Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Egy szabályos tízszög oldalai 6cm hosszúságúak!
Mekkora a köré írható kör sugara?
Mekkora a beírható kör sugara?
Mekkora a kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`R_"köréírt"=a/(2sin \ (180°)/n)=6/(2sin \ (180°)/10)=color(red)(9,71 \ cm)`

`r_"beírt"=a/(2tan \ (180°)/n)=6/(2tan \ (180°)/10)=color(red)(9,23 \ cm)`

`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(10*6^2*cot \ (180°)/10)/4=color(red)(276,99 \ cm^2)`

`K=n*a=10*6=color(red)(60 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1