Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
417
Egy autó az útjának az elsı harmadát 40 km/h sebességgel, majd a
teljes út felét 50 km/h sebességgel tette meg. A maradék 10 kilométeren a test
sebessége 70 km/h volt. Mennyi az autónak a teljes útra vett átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Legyen `s` a teljes út!

Akkor `s_1=s/3`, `s_2=s/2`

A maradék, azaz az `s_3=10km=s/6`->ez volt az útnak csak az 1/6-od része

Ugye úgy számolunk átlagsebességet, hogy az egész utat vesszük figyelembe és azt elosztjuk az idővel.

`v=(Sigmas)/(Sigmat)`

`t_1=(s_1)/(v_1)`

`t_2=(s_2)/(v_2)`

`t_3=(s_3)/(v_3)`

`v=(s_1+s_2+s_3)/(t_1+t_2+t_3)`

Ebbe a hosszú képletbe csak belepakolod azokat az adatokat amiket megadtunk `s_1, s_2`...stb-re.

És akkor kapsz egy nagyon szép egyenletet, amire a megoldás:

`v=48,27(km)/h`


Módosítva: 2 éve
0