Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok lineáris kombinációja

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
405
Adottak az alábbi helyvektorok: a=(2;-3) és b=(0;5).
Kérdés: Előállítható-e az 'a' és az 'a' vektorok lineáris kombinációjaként a v=(-2;23) illetve az u=(2;15) vektor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
vektor
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a,

`2x+0y=-2` `to` `x=-1`

`-3x+5y=23` `to` `y=4`

Előállítható

b,

`2x+0y=2` `to` `x=1`

`-3x+5y=15` `to` `y=18/5`

Ez is.
1