Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. osztaly: kemia

Főoldal » Középiskola » Kémia
335
sziasztok, ehhez a feladathoz szeretnem a segitsegeteket kerni, elore is koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

6,

1 mol kripton tömege 83,8 g

3,5 mol kripton tömege `3.5*83.8` = 293,3 g

7,

`A_P` = 31 g

124 g foszfor tehát `124/31` = 4 mol, ez `4*6*10^(23)` = `2.4*10^(24)` db atomot jelent.

8,

Ha 7 mol anyag tömege 315 g, akkor

1 mol anyag tömege `315/7` = 45 g ; a keresett atom a szkandium.

9,

1 mol lítium tömege 7 g

700 g lítium tehát 100 mol, ez `100*6*10^(23)` = `6*10^(25)` db atomot jelent.

1 lítiumatomban van 3 db proton és 3 db elektron; az imént kapott szám háromszorosa lesz a protonok és elektronok száma: `1.8*10^(26)` db a proton és az elektron is.

10,

1 mol titán, ami `6*10^(23)` db atom; tömege 47,87 g.

`6*10^(27)` db atom az `(6*10^(27))/(6*10^(23)` = `10^4` mol, a tömege pedig `47.87*10^4` = 478,7 kg.
0