Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Traktor kerék

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Egy traktor kerekeinek átmérője 50 cm és 110 cm. Álló helyzetben megjelölték a kerekeknek azt a pontját, ahol a talajjal érintkezik. Ha a traktor elindul, hány centiméterenként lesz ismét a talajon egyszerre a kerekek jelölése?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Keresd a legkisebb közös többszöröst, ez az 550 lesz. Tehát amíg a kis kerék `550/50` = 11 fordulatot tesz meg, addig a nagy `550/110`= 5 fordulatot.

A megtett útjuk:

`s_1` = `11*50*pi` = `color(red)("1728 cm")` = 17,28 m ; `s_2` = `5*110*pi` = ugyanannyi.
0