Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvonás

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Sziasztok!
Légyszi segítsetek! Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(sqrt3+sqrt2)^2=sqrt3^2+2sqrt3*sqrt2+sqrt2^2=3+2sqrt6+2=color(red)(5+2sqrt6)`


`(4+sqrt7)^2=4^2+2*4sqrt7+sqrt7^2=16+8sqrt7+7=color(red)(23+8sqrt7)`


`(sqrt11+2)^2=sqrt11^2+2sqrt11*2+2^2=11+4sqrt11+4=color(red)(15+4sqrt11)`


`(1+3sqrt7)^2=1^2+2*3sqrt7+(3sqrt7)^2=1+6sqrt7+63=color(red)(64+6sqrt7)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1