Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Atomfizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
302
Határozzuk meg, mennyi hőt sugároz ki az abszolút fekete test 1 s alatt 1  m2 felületről, ha a maximális energia a spektrumában 0,725 µm hullámhosszra  esik!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`T=b/lambda_"max"=(2,8978*10^-3 \ m*K)/(0,725 *10^-6 \ m)=color(red)(3.996,97 \ K)`


`E=sigma*A*T^4=5,67*10^-8 \ W/(m^2K^4)*1 \ m^2*(3.996,97 \ K)^4=color(red)(1,447*10^7 \ W)`
2