Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hahó! Gyenge savas számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
429
Mennyi a 0,035 N normalitású gyenge bázis oldat pH-ja (pKS = 9,6)? (Megoldás: pH = 11,07)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Ugyanaz, mint az előző, leírom egy sorba:

pH = `14+lg(root()(10^(pK_s-14)*c_b))` = annyi.
1