Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

= `2^(12)*5^6*3^7+2^6*5^5*7^3` = `(2*5)^6*2^6*3^7+(2*5)^5*7^3` = `(10^(color(red)("5"))*7^3)*(10*3^7+2)`

Az összeg nem osztható tízzel, a bal oldali szorzat viszont öt darab nullát jelent, így aztán öt darab nullára végződik.

b,

= `2^8*(2*5)^8*3^7*11^3+2^7*5^8*7^3)` = `(2*5)^7*(2^8*10*3^7*11^3+5*7^3)` = `10^(color(red)("7"))*(2^8*10*3^7*11^3+5*7^3)`

Hét darab nullára végződik.
1