Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna nekem valaki segíteni!

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`a=root(3)(V/(sqrt2/12))=root(3)((2.000)/(sqrt2/12))=color(red)(25,7 \ cm)`

`m=(3V)/T_a=(3V)/((sqrt3*a^2)/4)=(3*2.000)/((sqrt3*25,7^2)/4)=color(red)(20,98 \ cm)`

`A=a^2*sqrt3=25,7^2*sqrt3=color(red)(1.144 \ cm^2)`


b.)
`cosalpha=1/3=>color(red)(alpha=70,53°)`




2.)
a.)
`cosalpha=(d^2-(2s^2))/(-2*2s^2)=(42^2-(2*29^2))/(-2*29^2)=color(red)(92,79°)`


b.)
`m=sqrt(s^2-r^2)=sqrt(29^2-21^2)=color(red)(20 \ cm)`

`V=(pi*r^2*m)/3=(pi*21^2*20)/3=color(red)(2.940pi \ cm^3)`

`A=pi*r(r+s)=pi*21*(21+29)=color(red)(1.050pi \ cm^2)`


c.)
`alpha=(2*21*pi*360°)/(29^2*pi)=color(red)(17,98°)`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1