Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (fontos lenne)

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Sziasztok! Nem sikerül ezt megoldanom:
(7-x)^8 * (x-7)^4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mi a feladat? :)
0

Ha egyszerűsítés, vegyük észre, hogy:
`(7-x)^8 * (x-7)^4 = a^8*(-a)^4` ha `a = 7-x`
Mivel páros hatvány, ezért:
`(-a)^4 = a^4`
Így végeredményben a kifejezés:
`(7-x)^12`
0