Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen anyagmennyiségű, és mekkora tömegű?

Főoldal » Középiskola » Kémia
386
Milyen anyagmennyiségű, és mekkora tömegű az 1,20·10²⁴ db szén-dioxid-molekula?
Esetleg valaki el tudja magyarázni hogy hogy kell megcsinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Anyagmennyiség = `("molekulák darabszáma")/("Avogadro-szám")=(1,2*10^24 \ db)/(6,022*10^23 \ mol^-1)=color(red)(19,93 \ mol)`

Tömeg: `"Anyagmennyiség"*"Moláris tömeg"=19,93 \ mol*44,01 \ g/(mol)=color(red)(877,12 \ g)`
0