Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rault koncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
397
Mekkora a molalitása (Raoult-koncentációja) a dipropil-éternek ((C3H7)2O) abban az
oldatban, amelyet 954,6 g vízből, és 1,935 g dipropil-éterből állítottak össze?
Mr((C3H7)2O)=102,18; Mr(H2O)=18,02; ρ(H2O)=0,9974 g/cm3;és ρ((C3H7)2O)=0,7513 g/cm3;
(Az eredményt négy értékes jegy pontossággal adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Koncentráció, molalitás, Rault
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
954,6 g vízben van `1.935/102.18` mol dipropiléter

1000 g vízben van `1000/954.6*1.935/102.18` = `color(red)("0,01984")` mol anyag, ennyi a molalitása.
1

Nem jó a gondolatmenetem?
0