Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Mennyi kartonlap kell egy felül nyitott, szabályos hatszög alapú, egyenes hasáb alakú
doboz elkészítéséhez,ha minden oldallapja 9 cm 2 területű négyzet? A ragasztás miatt
20%-kal több papírra van szükség. Mennyi lesz a doboz térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=(T_a+T_p)*1,2=((3sqrt3a^2)/2+6*T_"oldallap")*1,2=((3sqrt3*3^2)/2+6*9)*1,2=color(red)(92,86 \ cm^2)`


`V=T_a*m=T_a*sqrt(T_"oldallap")=(3*sqrt3*3^2)/2*sqrt9=color(red)(70,15 \ cm^3)`
0