Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegarány

Főoldal » Középiskola » Kémia
374
Mekkora a tömegarányban kifejezett oldhatósága a dietiléternek ((CH3CH2)2O) vízben, ha 205,9 g vízben 18,62 cm3 dietilétert lehet feloldani? Mr((CH3CH2)2O)=74,12; Mr(H2O)=18,02; ρ(H2O)=0,9975 g/cm3;és ρ((CH3CH2)2O)=0,7108 g/cm3;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, tömegarány, dietiléter
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
18,62 `cm^3` éter tömege `18.62*0.7108` g, ez oldódik 205,9 g vízben.

100 g vízben oldódik `100/205.9*18.62*0.7108` = `color(red)("6,428")` g, ennyi az oldhatósága.
Módosítva: 2 éve
0