Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a leírásban szereplő fizika feladat megoldása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1122
Egy 50 m mély sóbányából 1,15 g/cm³ sűrűségű sóoldatot kell felszínre emelni úgy, hogy percenként 360 dm³ oldat távozzon. Mekkora teljesítménnyel kell a szivattyút üzemeltetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Percenként `360dm^3=360000cm^3` oldatot hozunk fel, ez `1.15*360000=414000g=414kg` tömeget jelent. Az ehhez szükséges munka `mgh=414*10*50=207000J`, és ezt `60s` alatt kell elvégezni, tehát a szükséges teljesítmény `207000/60=3450W`.
0