Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegkoncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
322
Adja meg annak az oldatnak az összetételét tömegkoncentráció egységben, amelyet úgy készítünk, hogy egy 250,0 cm3 térfogatú mérőlombikba 45,73 cm3 ecetsavat (CH3COOH) mérünk be, majd vízzel jelre töltjük? Mr(CH3COOH)=60,05; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=1,0238 g/cm3;és ρ(CH3COOH)=1,0477 g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Oldatok, összetétel, tömegkoncentráció
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A bemért ecetsav tömege `45.73*1.0477` g, mindez van 250 `cm^3` oldatban.

1000 `cm^3` oldatban `4*45.73*1.0477` = `color(red)("191,6 ")` `g/(dm^3)`-es az oldat ecetsavra.
0