Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyesszázalék számítás oldatban

Főoldal » Középiskola » Kémia
414
Hány vegyesszázalékos az az oldat, amelyet 20,35 g ecetsavból (CH3COOH), és 88,36 g vízből készült? Mr(CH3COOH)=60,05; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=1,0238 g/cm3;és ρ(CH3COOH)=1,0477 g/cm3;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, ecetsav, Sűrűség, vegyesszázalék
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat tömege `20.35+88.36` g, térfogata `(20.35+88.36)/1.0238` `cm^3` ; ennyi oldatban van 20,35 g ecetsav

100 `cm^3` oldatban `100/((20.35+88.36)/1.0238)*20.35` = `color(red)("19,16")` g, ennyi vegyesszázalékos az oldat.
0