Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldanátok meg ezt az egyenletrendszert grafikusan?

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
3x-5y=7}
x+2y=-5}
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenletek, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy, hogy ábrázoljuk mindkét függvényt, ahol metszik egymást, az lesz a megoldás.

I. `y=3/5*x-7/5` ; Az y tengelyt a `-7/5`-nél metszi, a meredeksége `3/5`.

II. `y=-1/2*x-5/2` ; Az y tengelyt a `-5/2`-nél metszi, meredeksége `-1/2`.
2