Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
357
Egy baktériumkolónia exponenciálisan növekedni kezd egy késő esti buliból megmaradt pizzán.

Ennek a populációnak az egyik modellje P(t) = 1000eln(2)t, ahol P(t) a telepben lévő baktériumok számát jelöli a t idő (órák) függvényében 2016. szeptember 15-én, csütörtökön éjfél után órákban.

Mekkora lesz a baktérium populáció 5 óra múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

`x=1.000e^(ln(2)*t)=1.000e^(ln(2)*5)=1.000e^(5ln(2))=1.000*2^5=1.000*32=color(red)(32.000)`
1