Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. osztály házifeladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
435
szeretnék segítséget kérni a feladat megoldásában és levezetésében.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
M46,

A)

v = 80 `(km)/h` = 22,22 `m/s`

`a=v/t` = `22.22/19.3` = `color(red)("1,15 "m/s^2)`.

B)

`s=a/2*t^2`

`a=(2*s)/t^2` = `(2*400)/24.5^2` = `color(red)("1,33 "m/s^2)`.

C)

`Deltav` = 30 `(km)/h` = 8,33 `m/s`

`a=(Deltav)/(Deltat)` = `8.33/15` = `color(red)("0,"dot(5) m/s^2)`.

M47

v = 225 `(km)/h` = 62,5 `m/s`

A)

`a=v/t` = `62.5/20` = `color(red)("3,125 "m/s^2)`.

B)

`s=a/2*t^2` = `3.125/2*20^2` = `color(red)("625 m")`.

M51

A)

`s_(0-1)` = `a/2*t_1^2` = `5/2*1^2` = `color(red)("2,5 m")`

`s_(1-2)` = `s_(0-2)-s_(0-1)` = `a/2*(t_2^2-t_1^2)` = `5/2*(2^2-1^2)` = `color(red)("7,5 m")`.

`s_(2-3)` = `s_(0-3)-s_(0-2)` = `a/2*(t_3^2-t_2^2)` = `5/2*(3^2-2^2)` = `color(red)("12,5 m")`

`s_(3-4)` = `s_(0-4)-s_(0-3)` = `a/2*(t_4^2-t_3^2)` = `5/2*(4^2-3^2)` = `color(red)("17,5 m")`

B) Az addig megtett utak négyzetesen aránylanak egymáshoz.

C)

`v_2=a*t_2` = `5*2` = 10 `m/s`

`v_4=a*t_4` = `5*4` = 20 `m/s`

`Deltav` = `v_4-v_2` = `20-10` = `color(red)("10 "m/s"-mal nő")`.
0