Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1035
Egy új hitelkártyát ajánlottak Szabó anyukának, aki már évek óta szerette volna felújítani a konyháját. Úgy számolta, 550 000 Ft elég is lenne. Igazán kedvezők a feltételek: csak havi 2,3% a kamat, és egy évig nem kell elkezdeni törleszteni. Gimnazista gyereke rögtön utánaszámolt, mennyi pénzzel is fognak tartozni egy év múlva. Mennyi lenne a tartozás? Ez hány százalék éves kamatot jelent? Tényleg kedvezők a feltételek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=550.000*(1+0,023)^12=color(red)(722.554 \ Ft)`



b.)
`722.554=550.000*(1+x)^1`

`0,3173=x`

Tehát évi `color(red)("31,73"%)`-os éves kamatot jelentene.



c.)
Nem.
0