Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg az egyenleteket gyöképlettel!

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
a, x²+35x+234=0
b, x²-17x+52=0
c, x²-29x-846=0
d, 3x²+2x=0
e,5x²-245=0
f, 15x²-19x-56=0
g, 9x²+53x+68=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy képletbe való behelyettesítés menni fog, szurkolunk.

a,

a=1 ; b=35 ; c=234

mindegyiknél ezt kell alkalmazni:

`x_(1,2)=(-b pm root()(b^2-4ac))/(2a)`

minden adott, behelyettesítesz, kiszámolod.

a d, és e, feladat hiányos másodfokú egyenlet; d, esetében c=0 és e, esetében b=0.

Gyakorolj, ez az alapja a másodfokú egyenleteknek, dolgozatokban nem tudunk segíteni.
1