Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kerület terület...8 osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
301
A mellékelt képen látható feladatban kérnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Nyilvánvaló, hogy `GD=8` és így `GE=4`. Mivel `GE|\ |AF`, ezért `AF=4`.
b) Mivel `AB=13` és `FE=AG=2`, ezért `GB=AB-AG=13-2=11`
c) `FAG angle=FEG angle=30°` és `AFE angle` kiegészítő szöge `FEG angle=30°`-nek, ezért `AFE angle=150°`. Mivel `AF|\ |GD`, ezért `EDC angle=150°`.
d) `t_(GBCD)=frac{(5+13)*4}{2}=36`.
e) `t_(AGEF)=2*2=4`. `E` pont vetülete legyen `M`. Ekkor `EM=2` és ez a szóbanforgó paralelogramma magassága is.
f) e) és d) feladatok alapján `t_(ABCDEF)=36+4=40`.
Módosítva: 2 éve
0