Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a műveletek eredménye?

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
a,  192  -  75  -  12 
b,  32  -  2  +  18  -  50 
c, ( 108  -  12  +  32  -  8 ) x ( 147  -  27  +  18  -  50 )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`root()(192)-root()(75)-root()(12)` = `8*root()(3)-5*root()(3)-2*root()(3)` = `root()(3)`

b,

`root()(32)-root()(2)+root()(18)-root()(50)` = `4*root()(2)-root()(2)+3*root()(2)-5*root()(2)` = `root()(2)`

c,

`(root()(108)-root()(12)+root()(32)-root()(8))*(root()(147)-root()(27)+root()(18)-root()(50))` =

= `(6*root()(3)-2*root()(3)+4*root()(2)-2*root()(2))*(7*root()(3)-3*root()(3)+3*root()(2)-5*root()(2))` =

= `(4*root()(3)+2*root()(2))*(4*root()(3)-2*root()(2))` = `(4*root()(3))^2-(2*root()(2))^2` = `48-8` = 40
1