Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
348
Nagyon fontos lenne ennek a feladatnak a megoldása, kérem, aki tudja minél hamarabb segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS!!!
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_("vinil-klorid")` = 62,5 `g/(mol)`

`HC-=CH` + `HCl` `to` `H_2C=CHCl`

200 `m^3` 96%-a az 192 `m^3` , ez normál körülmények között `192/22.41` = 8,568 kmol ; ugyanennyi HCl-dal reagál és keletkezik ugyanennyi mol vinil-klorid. Ha 100 % lenne a kitermelés.

De mivel csak 90 %-os, így `8568*0.9` = 7711 mol vinil-klorid keletkezik, ami `7.711*62.5` = `color(red)("482 kg")`.

A HCl mennyisége:

192 `m^3` a szükséges HCl mennyisége, 10 % felesleg esetén `192*1.1` = `color(red)("211,2 "m^3)`.

A reakció típusa: `color(red)("addíció")`.
2