Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

egy dobozban 4 db piros, 6 db kék, és 8 db fehér golyó van

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
egy dobozban 4 db piros, 6 db kék, és 8 db fehér golyó van. Legkevesebb hány golyót kell (csukott szemmel) kivenni ahhoz, hogy
a, legyek köztük kék?
b, 1-1 db piros ill. fehér legyen köztük?
c, legyen köztük 2 db fehér?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindig a legszerencsétlenebb esetet kell nézni

`a)`

Kiveszek `4` pirosat és`8` fehéret, a következő már biztos, hogy kék lesz.

azaz: `4+8+1=13`

`b)`

Kiveszek `6` kéket és `8` fehéret, a következő már biztos, hogy piros lesz.

azaz: `6+8+1=15`

`c)`

Kiveszek `4` pirosat és `6` kéket, a következő kettő már biztos, hogy fehér lesz.

azaz: `4+6+2=12`
0