Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi, erő

Főoldal » Általános iskola » Fizika
590
Sziasztok. Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy hogy van ez az egész? Előre köszönöm! :) Ahol csillag van, azt kéne elmagyarázni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia! Amennyire látom, itt simán ki kell tölteni a táblázatot a hiányzó mennyiségekkel. Meg van adva két adat, s abból kiszámolni a harmadikat. az alapvető összefüggésed (Newton II. törvénye):
F = m · a
Az első oszlop ugye a mennyiséget jelöli, hogy épp erő, tömeg vagy gyorsulás van az adott sorban, és azon túl mindig a fenti képletből kifejezed, hogy épp mire van szükséged.
Pl. a második oszlopban (az első hiányos oszlopban): F = m · a = 5 * 3 = 15 N.
A harmadik oszlopban a gyorsulásod hiányzik. F = m · a ⇒ a = F / m = 30 / 10 = 3 m/s²
És így tovább. Arra figyelj oda, hogy a mennyiségeid nem mindig SI-ben vannak megadva. Először azokat kell átalakítani SI-beli mértékegységekre, s azokkal számolni tovább (pl. a tömegnél az utolsó előtti oszlopban a grammot kilogrammá.
1