Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat tömegének meghatározása

Főoldal » Középiskola » Kémia
430
Hány gramm metil-acetátot (CH3COOCH3) kell feloldani 11,10 mol vízben, hogy annak
moltörtje 0,1276 legyen? Mr(CH3COOCH3)=74,09; Mr(H2O)=18,02; ρ(H2O)=0,9976 g/cm3;és
ρ(CH3COOCH3)=0,9321 g/cm3; (Az eredményt négy értékes jegy pontossággal adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, tömeg, anyagmennyiség, metil-acetát
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol elegyben van 0,1276 mol metil-acetát és 1-0,1276 = 0,8724 mol víz

11,1 mol vízben fel van oldva `11.1/0.8724*0.1276` mol metil-acetát, ami

`11.1/0.8724*0.1276*74.09` = `color(red)("120,3 g")`.
0