Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika kerdes-nagyon fontos!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Szamitsd ki a-1/a=? erteket, ha tudjuk hogy a²+1/a²=20
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a-1/a` = x

`x^2` = `(a-1/a)^2` = `a^2-2*cancel(a)*1/(cancel(a))+1/a^2` = `a^2+1/a^2-2` = 20-2 = 18

`x_1 =root()(18)`

`x_2=-root()(18)`
1