Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
394
100g kénsavldatban 13g cink oldódik fel. Hány tömegszázalékos a kénsav?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Zn` + `H_2SO_4` = `ZnSO_4` + `H_2`

`A_(Zn)` = 65,4 `g/(mol)`

`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

13 g cink az `13/65.4` mol, ugyanennyi mol kénsav pedig `13/65.4*98` = 19,48 g. Ha mindez 100 g oldatban van, akkor a kénsavoldat `color(red)("19,48 tömeg%-os")`.
0