Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
504
12,5 g rézgálicot (CuSO₄ × 5H₂O) feloldunk 87,5g vízben. Hány tömegszázalékos a kapott oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`M_(CuSO_4)` = 159,5 `g/(mol)`

`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249,5 `g/(mol)`

12,5 rézgálic az `12.5/249.5*159.5` = 7,99 g réz-szulfátnak felel meg.

Az oldat tömege 12,5 + 87,5 = 100 g, tehát az oldat `color(red)("7,99 tömeg%-os")`.
0